W dniu 28.09.2018r. grupa uczestników z ŚDS w ramach działalności Klubu Turystyki Pieszej aktywnie spędzała czas wolny na "świeżym powietrzu", korzystając z pięknej jesiennej pogody. Odwiedzili m.in Park miejski - Zasanie, miejsce widokowe na Winnej Górze oraz Fort w Łętowni.
W ramach treningu kulinarnego uczestnicy ŚDS doskonalili umiejętności w zakresie przygotowywania przetworów sezonowych- tym razem owoce jesieni tj: cukinia, papryka, cebula, marchewka. Wszystkie składniki przepysznej zimowej sałatki.
W ramach treningu kulinarnego uczestnicy ŚDS w pracowni na Malczewskiego 4 rozwijali umiejętności dotyczące pieczenia ciast. Autorem sernika był p.Rafał Zemlak- który od dawna zapraszał wszystkich kolegów i pracowników ośrodka na sernik. Radości podczas pracy było wiele, a samo ciasto, po prostu "...niebo w gębie...".
Uczestnicy ŚDS wyjeżdżający w tym roku na Spartakiadę Sportową włączyli się w ceremonię otwarcia- przygotowując herb Miasta. Autorem tegorocznej pracy był p.Adam Rubin. I chociaż przygotowana praca nie została nagrodzona podczas spotkania, to cała społeczność naszego Domu uważa że przygotowany Herb Miasta Przemyśla jest najpiękniejszą praca jaką wykonał dotychczas p.Adam.